Hva kan e-postmarkedsføring gjøre for akkurat din bedrift?

Til tross for e-postmarkedsføringens dårlige rykte, som påtrengende og spam, viser det seg at firmaer som mestrer e-postmarkedsføringens kunster kan regne med at hele 10-20% av omsetningen til firmaet kommer fra denne typen markedsføring. Statistikk fra Marketing Cloud påstår at e-postmarkedsføring er mer effektivt enn noen gang. Dette kan muligens være på grunn av bruk av smarttelefoner og den enkle tilgangen til innboksen. 55% av all e-post åpnes og leses nemlig på smarttelefonen.
I tillegg rapporterer Marketing Cloud at 73% av markedsførere sier seg enige i at e-postmarkedsføring er en del av kjernen i firmaet.

Fordelene e-postmarkedsføring bringer med seg er rimeligere markedsføring, og den bidrar med godt analysemateriell i tillegg til å bygge opp kundelojaliteten da kunden får et forhold til deg. Til sist er kunden lettere å nå om et budskap skal ut til gitt tid.

STEP BY STEP

1) Bygg en e-postliste

Før du i det hele tatt kan starte med e-postmarkedsføring trenger du kunder å sende e-post til. Husk at en kunde trenger en grunn til å gi deg denne informasjonen. Typiske spørsmål en kunde vil kunne stille er:

 • Hva tjener jeg på det?
 • Får jeg spam?
 • Hva slags fordeler får jeg?

Bare ta en titt i din egen e-post. Hvilke organisasjoner har du gitt e-posten din til og for hvilke grunner?

Noen nyttige verktøy for å bygge opp e-postlisten:

 • SumoMe: et verktøy for å øke trafikken på nettsiden din. Med deres slagord «grow your traffic on autopilot” for å øke en nettsides trafikk, påmeldinger og delinger.
 • Sleeknote: lar deg sette opp popups og skjemaer uten å programmere noe selv, slik at du enklere kan bygge opp e-postlisten.

Det er viktig å ha i minne at det ikke er lovlig å sende ut e-post reklame til personer som ikke har gitt sin tillatelse. For mer informasjon om markedsføringsloven klikk HER.

2) Sende ut e-poster

Når du har opparbeidet deg et godt antall e-postmottakere kan det være lurt å bruke egne e-postprogrammer for sending av e-post. Ikke bare vil selve utsendingen av e-post bli enklere, men også analyseringen av de sendte e-postene.

Programmer som kan hjelpe på veien:

 • MailChimp: beskriver seg selv som verdens største markedsføringsautomatiseringsplattform og brukeren kan velge å ta i bruk en gratis versjon eller betalte varianter.
 • Campainmonitor: frister med at du kan få kunder over til lojale fans med personaliserte e-postkampanjer og automatiserte kundereiser.

Husk at markedsføring er nettopp det; markedsføring. Her gjelder det å finne den gylne middelvei og balanse med transaksjonsmeldinger, kampanjetilbud, nyhetsbrev og nylanseringer. Ta i bruk de analysemetodene du har og finn ut hva som fungerer for både deg og kundene dine.


3) Selve e-posten

Husk at du ikke lenger kun ser emnet på e-postene du får tilsendt – sjekk selv!
Avsender, emne og deler av innholdet er nå synlig og avgjørende for om mottakeren åpner eller sletter e-posten.

Det er ikke nødvendig at jeg gir deg en kakeoppskrift på hvordan du best skal gi informasjon til dine kunder – du kjenner ditt firma og dine kunder best.
Likevel er det et par ting å ha i tankene:

 • Husk kundegruppen. Det er ikke nødvendig med en emoji i emnefeltet om du selger garasjeporter.
 • Sørg for at avsender (du) har en troverdig e-postadresse som viser hvem avsenderen er.
  Eksempelvis vil abckompaniet45@garasjeporter.no trolig oppleve mindre unike åpninger enn nyhetsbrev@garasjeporter.no.
 • Sørg for at de første linjene i e-posten er relevant for budskapet.
  Dette er hva kundene ser før de eventuelt åpner e-posten.

Det kan også være lurt å prøve sende e-posten til de andre ansatte, eller kun deg selv, før du sender ut til kundene. Dette er for å se om e-posten får planlagt oppsett. Kanskje også litt korrekturlesing er på sin plass?

4) Gode landingsider

Om du sender ut en e-post innholdende reklame for spesielle produkter så vær obs på at disse linkene skal føre til gitte produkter, ikke en hovedside som kunden igjen må navigere seg fra for å finne gitt produkt.

5) Lær av data

Dette er kanskje det viktigste punktet når det ikke bare kommer til e-postmarkedsføring, men all form for markedsføring.

Når det gjelder e-postmarkedsføring er det noen viktige tall du burde følge med på:

 • Unike åpninger: hvor mange åpnet e-posten din?
 • Bounces: hvor mange e-poster ble ikke levert grunnet for eksempel feil e-postadresse?
 • Antall e-post ikke åpnet: hvor mange e-poster har havnet i inaktive innbokser eller blitt slettet før åpning?
 • Avmeldinger: hvor mange har meldt seg av listen din?
 • Click-trough rate: hvor mange klikket på de vedlagte linkene dine?
 • Salg: hvor mange salg har kommet som følge av e-posten?

Så hva kan e-postmarkedsføring gjøre for akkurat din bedrift? Ikke glem at du kjenner dine kunder best. Bruk dataene og strategien du allerede har før du begir deg ut på e-postmarkedsføring. Blir dette gjort riktig og med omhu vil e-postmarkedsføring være en berikelse for firmaet gjennom salg, kundelojalitet og ikke minst dataanalyse.

Lykke til!

 

Kilder:
https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2009-01-09-2
https://www.pardot.com/blog/the-2015-email-marketing-landscape/
https://www.superoffice.com/blog/email-open-rates/

5 thoughts on “Hva kan e-postmarkedsføring gjøre for akkurat din bedrift?”

 1. Mange gode poenger dere kommer med her. Er selv enig i at markedsføring vis e-post har rykte på seg for å være spam og lite nyttig, men etter å ha lest dette ser jeg jo absolutt nytten i det. Markedsføring via e-post er absolutt et overkommelig tiltak som bedrifter lett kan iverksette.

  Liked by 1 person

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg har fått tilbakemelding om at det var flere som ikke klar over lovgivningen før de leste innlegget og ble henvist til den.

   Like

  1. Godt du/dere mener dette er et oversiktlig og informativt innlegg. Har fått flere tilbakemeldinger angående lovgivningen.
   På denne bloggen er det kun en person som skriver – Susan 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s