Hvorfor din bedrift må være klar over Facebook avhengighet

Facebook er, i mangel på bedre ord, starten på IT-bransjens «amerikanske drøm», og ikke minst et fantastisk verktøy som knytter oss sammen og en god plattform til å utgi informasjon. Ifølge Lightspeed Research sine tall fra 2010 får hele 48% av amerikanere sine nyhetsoppdateringer fra Facebook. Mens redaksjonelle nyheter når hele 59% av Norges befolkning over Facebook, ifølge Ipsos’ sine tall fra 2017.

I dette innlegget skal jeg se nærmere på psykologien bak Facebook, hva som gjør det så avhengighetsskapende, dens motstandere og etikk, og til slutt hvorfor det er viktig at du og din bedrift er klar over dette.

Facebooks’ psykologiske faktorer

Aftenposten førte en interessant artikkel om Tristan Harris og hans kamp mot internettavhengighet og prosjektet «Time Well Spent»  hvor hovedpunktene for hvordan IT-bransjen skaper nettavhengighet er:

  • Psykologi: For å dra brukeren inn i en manipulert bruk av sosiale medieplattformer brukes det avanserte psykologiske kunnskaper om hva som skaper avhengighet.
  • Design: de psykologiske faktorene er tatt i bruk for å designe plattformene som liker-knappen, lyder, farger og varsler som krever din oppmerksomhet. Eksempelvis hvordan videoene i din Facebook feed begynner å spille automatisk mens du scroller. Terskelen for å se en video som allerede spiller er lavere enn å se en video du må trykke «play» på.
  • Tilhørighet/Samfunn: å skape tilhørighet og et samfunn er med på å hekte brukeren. Produktet involverer venner og kolleger, da blant annet 63% av amerikanske kvinner bruker Facebook for å bygge et karrierenettverk.
  • Kunstig intelligens: programmene som driver nettsteder som Facebook jobber hele tiden med å gi deg mer av det som holder på oppmerksomheten din.

Jeg kjenner han som fant opp liker-knappen. Han angrer på det nå – Tristan Harris

Statistikk viser at den gjennomsnittlige amerikaneren bruker 4,7 timer i løpet av dagen på telefonen. Dette er hele en tredjedel av ens våkne døgn. Med Facebooks’ tidligere leder Sean Parkers påstand om at Facebook er laget for å bruke menneskers svakheter til sin fordel kan det være forståelig hvorfor.

Etikk og annet hodebry

Når du ønsker å markedsføre på Facebook har bedriften din mange gode muligheter. Jeg skal ikke gå inn på hvordan Facebook sin algoritme fungerer, noe du kan lese mer om her, noe jeg anbefaler. Likevel, Facebook sin algoritme kan fungere som et ekkokammer. Brukerens interesser og meninger vil kunne bygges opp og bekreftes gjennom statusoppdateringer, “likes”, reklame, nyheter og lignende.

Facebook i likhet med andre sosiale plattformer, ifølge Tristan Harris, driver et kappløp om oppmerksomheten vår med høy bruk av menneskelig psykologi.

Den klassiske markedsføringen i seg selv har sine utfordringer i hvor stor grad man skal kunne ta i brukt psykologi for å påvirke forbrukeren. Dette er ikke et ukjent dilemma, men også anerkjent av ‘markedsføringens far’ Phillip Kotler selv. Så hvor skal man sette grensen når det kommer til digital markedsføring?

Hvorfor er dette viktig for din bedrift?

Kotler leste opp en påstand under et foredrag på Chicago Humanities Festival; «markedsførere gir forbrukerne hva de vil ha, uansett om det er godt for dem eller ikke». Selv om dette foredraget og Kotler selv fokuserte på den klassiske markedsføringen er det like aktuelt når vi nå snakker om digital markedsføring.

Det er som Francis Bacon en gang sa: «kunnskap er makt». Du kjenner din bedrift, dens holdninger, mål og filosofi, men du må også kjenne de midlene din bedrift bruker for å nå ut til kundene. Med et økende fokus på etikk fra forbrukerens side de siste årene innenfor teknologi, kles- og matproduksjon, kan det være relevant for deg og din bedrift og tenke over de etiske valgene som blir tatt. Hva gjør du om markedsføring gjennom Facebook blir uglesett? 

I denne teksten har jeg stilt en del spørsmål rundt din bedrift og etikk på Facebook, svarene må du selv reflektere over. Formålet i dette innlegget er ikke å komme med svar, ei heller endringsoppfordringer, men vi har et ansvar for å holde oss oppdaterte og å ha formeninger om aktuelle saker.

En godt passende  avslutning (om du har sett Social Network) på dette blogginnlegget er en quote fra Spider Man:

With great power comes great responsibility – Stan Lee

 

Lykke til!

 

Ønsker du å lære mer om emnet foreslår jeg disse videoene:
Tristian Harris’ TED Talk:
https://youtu.be/C74amJRp730

Phillip Kotler, Chicago Humanities Festival:
https://www.youtube.com/watch?v=sR-qL7QdVZQ&t=2793s

 

Kilder:
https://www.nrk.no/kultur/facebook-statistikk-som-overrasker-1.7202052

https://journalisten.no/2016/05/nesten-halve-usa-leser-nyheter-pa-facebook

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0030253

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q317

https://lsa.umich.edu/psych/research&labs/berridge/publications/Berridge&RobinsonBrResRev1998.pdf

Under “kilder” vil du finne generell litteratur, mens linker i innlegget er direkte kilder.

 

1 thought on “Hvorfor din bedrift må være klar over Facebook avhengighet”

  1. Interessant lesning! Innlegget var spennende og lett å lese, synes bruken av sitater og fakta var bra. Innlegget gir oss en påminnelse om hvordan Facebook bruker psykologiske faktorer for å skape avhengighet hos brukerne, og på hvor mye tid vi faktisk bruker på sosiale medier.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s