Er markedsføring over Instagram aktuelt for din bedrift?

Ideen bak Instagram når det ble lansert i 2010 var å lage en bildeversjon av Twitter. Så i stedet for å bruke Twitters’ 140 tegn deler du heller et bilde, for et bilde sier mer enn tusen ord.

Så hvilke bedrifter er markedsføring over Instagram aktuelt for? Forskjellige bedrifter har forskjellige behov. Selger du garasjeporter kan det være mer aktuelt å bruke Instagram for å gi firmaet mer sjel. For en boutique kan det være mer aktuelt med en Instagram som fungerer som et butikkvindu for produktene. Mens en kafe igjen burde brukte Instagram som en hybrid mellom disse for å gi kafeen sjel, vise frem menyen og promotere eventer.

I dag er det hele 25 millioner bedrifter på Instagram hvor majoriteten er små bedrifter. Blant de 800 millioner brukerne av Instagram følger hele 80 % av disse en bedrifts Instagramprofil.
På bakgrunn av dette mener de at plattformen hjelper små bedrifter på veien.

The Instagram community is helping spur small business growth in big ways.

I tillegg viser Instagram sine data at to tredjedeler av besøk på bedrifters profiler er fra brukere som ikke allerede følger den bedriften på Instagram.
Instagram er også en gratis app, noe som gjør den mer lavterskel både for brukerne og bedrifter.

Kort og godt om markedsføring over Instagram:

Lag en Instagramkonto for din bedrift. Bruk en innlogging som er tilgjengelig for alle som skal bruke denne kontoen. Trolig unødvendig å si, men ikke bruk dine personlige passord og opplysninger. Dette er en bedriftsprofil, ikke din personlige profil.
Husk at du ikke trenger å bruke appen på mobilen, men også kan ha det på PC.

Bestem deg for målgruppen. Når du skal jobbe videre med bedriftens Instagramprofil må du rette innholdet mot målgruppen. Bilentusiaster er trolig ikke interessert i supermat og vise versa.

Estetikk. Det er viktig å ha en estetisk og ryddig Instagramprofil, eller feed som det heter. For noen bedrifter er dette mer aktuelt enn for andre. Personlig mener jeg at «tull og tøys på kontoret» hører til på Instagram Story, mens selve feeden skal være ryddig og estetisk fin.

Noen nyttige verktøy for en estetisk flott feed:

  • Photoshop: et profesjonelt bildebehandlingsverktøy som kan kreve litt erfaring for håndtering og et godt resultat.
  • Darkroom: bildebehandlingsverktøy i form av app. Et lavterskelverktøy med salg i app.
  • Ligthroom CC: bildebehandlingsverktøy i form av app som går under Adobe Photoshop. Ligthroom kan oppleves som en enklere måte å redigere bilder på og det tilbys kjøp i app.
  • UNUM: En app som kan kobles opp mot en Instagram profil og vise både feed og statistikk. Et fint verktøy hvor du kan se feeden med forhåndsvisning før du laster opp innhold med tanke på estetikk. Et flott verktøy jeg personlig anbefaler.

Tenk på feeden din som et førsteinntrykk, og det har du kun ett av.

Story kom på Instagram sin plattform med en liten dose inspirasjon fra Snapchat. Her kan du legge ut bilder og videoer som er tilgjengelig i 24 timer med mindre du fremhever det som en tilgjengelig favoritt. Story og dens funksjoner kan du lese mer om her.

Geotags. Avhengig av hva slags bedrift du har så kan det være en fordel om bedriften bruker geotags for å vise posisjon til kunden. Dette kan eksempelvis være god markedsføring for en bar, et bakeri eller en salong.

Hashtag er et effektivt virkemiddel om du vet hvordan du skal bruke det. Det kan være en ide å bruke en hashtag til firmaet som både du og kundene dine kan bruke. Eksempelvis har ut.no hastagen #utno som brukes av dem selv og brukere av Instagram.

Det er mye å tenke på i selve innholdet. Her kan jeg gå veldig detaljert til verks, men det skal jeg ikke gjøre. Jeg skal ikke fortelle deg hvordan du og din bedrift skal gjøre det. Du kjenner din bedrift, din målgruppe og dine kunder best.

Så bør din bedrift ta i bruk Instagram? Ikke glemt at det ikke er nødvendig med en Instagram konto for bedriften. Om det ikke passer din bedrift, målgruppe og strategi.  Bruk av Instagram kan berike din bedrift med nye muligheter, gode data for innsamling og ikke minst mye moro på kontoret.

Lykke til!

 

Kilder:
https://instagram-press.com/blog/2017/11/30/celebrating-a-community-of-25-million-businesses/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s